X

Curățarea ficatului: Acest tip de ulei de măsline te va ajuta cel mai mult

Curățarea ficatului: Acest tip de ulei de măsline te va ajuta cel mai mult. Bolile care afectează ficatul devin o problemă majoră la nivel mondial. Milioane de oameni suferă de aceste boli, dintre care unele sunt fatale, care în multe cazuri pot fi evitate datorită modificărilor stilului de viață.

Ficatul, ca orice alt organ, este o țintă ușoară pentru toxinele și substanțele chimice care ne înconjoară în fiecare zi. Acesta este motivul pentru care acest organ are nevoie de ajutor pentru a se curăța de toxine și organisme periculoase a căror prezență pune în pericol și creierul.

Unul dintre ingredientele principale ale tuturor curățărilor hepatice este uleiul de măsline. Mai jos vă oferim informații utile despre rolul uleiului de măsline în sănătatea ficatului și prepararea unui remediu pentru tratarea acestuia.

CITEȘTE ȘI: Mâncarea preferată a ficatului: Alimentele bogate în antioxidanți care stimulează regenerarea celulelor acestuia

Cum funcționează ficatul

Ficatul joacă un rol central în detoxifierea organismului. Acesta îndeplinește o serie de sarcini și funcții, începând cu producția de proteine, colesterol, stocarea vitaminelor, mineralelor și carbohidraților.

Ficatul dizolvă toxinele care însoțesc alcoolul, drogurile sau subprodusele naturale ale metabolismului. Menținerea ficatului în formă este extrem de importantă pentru sănătate.

Cum curăță uleiul de măsline ficatul

Uleiul de măsline oferă multe beneficii pentru sănătate, dintre care unul este curățarea ficatului. Conform studiilor, consumul de ulei de măsline ajută ficatul să accelereze procesarea oricărei substanțe. În plus, ajută la eliminarea cât mai rapidă a substanțelor nocive blocate în organism.

Care este cel mai bun ulei de măsline pentru curățarea ficatului

Uleiul natural de măsline este cel mai bun medicament pentru ficat, dar trebuie să fii atent atunci când îl alegi. Este important să alegeți ulei extras din măsline care au fost prelucrate cât mai puțin posibil și care sunt presate la rece.

Uleiul de măsline extravirgin este cel care nu este extras din măsline prin presare la cald și nu conține substanțe chimice. Prospețimea este un aspect important în alegerea uleiului de măsline. Uleiul de măsline nu trebuie să stea mult timp în repaus.

Uleiurile care nu sunt consumate în termen de doi ani de la data producerii nu sunt sănătoase.

Un remediu de trei zile pentru curățarea ficatului

Următorul tratament este de trei zile și trebuie făcut seara, înainte de culcare. Amestecați într-un blender o jumătate de cană de ulei de măsline și o jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie.

CITEȘTE ȘI: Fructul care curăță ficatul, intestinele și vasele de sânge

Beți lichidul imediat și mergeți la culcare. Întindeți-vă cu genunchii sprijiniți pe piept. Rămâneți în această poziție timp de 30 de minute. Acest tratament trebuie să fie însoțit de consumul de mere și de sucurile lor, care au, de asemenea, un efect purificator, potrivit actualno.com.

IMPORTANT!

Dacă aveți calculi biliari, consumul de ulei de măsline și suc de lămâie poate provoca dureri abdominale severe.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro